Къща музей Петя Дубарова
град Бургас

Събития

На 15 май приключва последният етап от националния литературен конкурс "Петя Дубарова", в който на тържествена церемония в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино", при закрити врати и с начало в 18.00 часа, ще бъдат обявени лауреатите в неговото 23-то издание. Церемонията ще се излъчва онлайн във фейсбук страницата на Община Бургас.

От цялата страна пристигнаха творбите на 108 участници в разделите поезия и проза.

Жури с председател писателката Кристин Димитрова и членове Бойко Лабовски, Марин Бодаков, Иван Сухиванов и Янчо Чолаков излъчиха фаворитите за 2020-а година.

По традиция наградените творби ще можете да прочетете в сборника "Петя-пристан зелен", който се предоставя в електронен и хартиен вариант.

Наградите по статут са първо, второ и трето място за поезия и проза и по пет поощрения във всеки от разделите. Голямата награда (пластиката "Полет") се връчва на едно от двете първи места.

Специални награди на различни културни и образователни институции - РУО-Бургас, сп. "Море", Регионална библиотека, в. "24 часа" - отново ще има за най-добре представилите се бургаски деца.

Нека заедно във виртуална среда да подкрепим младите творци на България!

КОНКУРС ПЕТЯ ДУБАРОВА-2020 - Къща музей Петя Дубарова - Бургас

КОНКУРС ПЕТЯ ДУБАРОВА-2020

ТАЗИ ГОДИНА НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „ ПЕТЯ ДУБАРОВА“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ОНЛАЙН, КАНДИДАТИТЕ СА 108   Приключи срокът за приемане на творби за Националния конкурс „Петя Дубарова“. Във връзка с извънредното положение срокът беше удължен до 17 април, а датата за ...

Протоколи с наградени участници от НЛК " Петя Дубарова"

Протокол -2020  Протокол 2019 протокол 2018 протокол 2017 протокол 2016 Протокол 2015 протокол ...